Installation af eltavle i dit hjem

Lyders & Svend G. A/S

Eltavle installation i dit hjem

– en vigtig del af sikkerheden i dit hjem 

En vigtig del i din elinstallation er selve eltavlen, som forsyner dit hjem med el. Her hjælper vi med at udforme din eltavle med relevante komponenter, så den passer dine behov og med alle de sikkerhedsforanstaltninger og lovkrav, der findes. 

Vi monterer nye eltavler, bl.a. med sikring af hovedafbryder, gruppeafbrydere, HPFI relæ(er), kombi-relæ, automat- og smeltesikringer mv.   

Men vi hjælper også til ved renovering og udvidelser af eksisterende eltavle, med installation af ny(e) gruppe(r), især hvis elforbruget har ændret sig, bl.a. ved installation af el ladestandere, varmepumpe, solcelleanlæg eller anden større renovation af køkken eller badeværelse.  

Vi sikrer, at alle vigtige informationer omkring tavlen er tilgængelige, så sikkerheden altid er top. Det gælder bl.a. opmærkning af eltavlen med gyldig information om selve installationen og hvilke sikringer, der benyttes, samt kontaktinformationer. 

Sikker elinstallation ved autoriseret elinstallatør 

Det vigtigste ved elinstallationer er, at det er en autoriseret elinstallatør, der står bag installationerne og dermed er du sikker på, at der ikke sker ulykker og brand i dit hjem. 

Eltavle installation i dit hjem
Test fejlstrømsafbryder

Undgå stød og beskyt dine elektriske apparater i hjemmet

En fejlstrømsafbryder, også kaldet RCD eller HPFI/HFI sørger for at afbryde strømmen, hvis der opstår en fejl i elinstallationen eller i et el apparat.

Den reagerer ikke ved gnister, men derimod hvis en person rører ved noget strømførende og har jordforbindelse eller når noget, der er strømførende, får kontakt til en jordforbindelse (fx fejl ved hårde hvidevarer).

Læs hvordan du tester din fejlstrømsafbryder

Sikkerhed i eltavlen og elinstallationer

Gnistbeskyttelse beskytter hjemmet mod brand 

En gnistbeskyttelse monteres i eltavlen på en sikringsgruppe og sikrer, at der ikke opstår brand, fordi den reagerer på en gnist, altså en løs forbindelse, fx ved en samlemuffe eller gamle ledninger.  

Gnistbeskyttelsen overvåger hele elinstallationen, både eltavlen, kabler, ledninger, stikdåser og elektriske apparater og slår fra hvis den detekterer en gnist.

Et HPFI-relæ reagerer ikke ved gnister, men derimod hvis en person rører ved noget strømførende og har jordforbindelse eller når noget, der er strømførende, får kontakt til en jordforbindelse (fx fejl ved hårde hvidevarer).  

En gruppeafbryder reagerer kun på kortslutning eller overbelastninger i elinstallationen. 

Gnistbeskyttelse beskytter ejendommen mod brand

Transientbeskyttelse - beskyttelse mod overspænding og lynnedslag

Hvis der opstår lynnedslag eller overspænding ved forsyningsnettet, er transientbeskyttelse en god sikring, i det den beskytter mod ødelæggelse af dine elinstallationer, it-udstyr samt el-apparater.  

En transient beskytter installeres parrallet med en fejlstrømsafbryder og sikrer, at der ikke sker skader ved det udstyr, der er på forsyningsnettet, ved at opfange overspænding, som der eksempelvis kan opstå ved et lynnedslag i nabolaget. Her sørger den for at lede overspændingen videre til en effektiv jordforbindelse, og herfra igennem jorden i stedet for at ramme de elektriske elinstallationer 

Hvis transientbeskyttelsen er blevet udløst ved enten lynnedslag eller overspænding, virker den ikke mere og skal udskiftes.  

Transientbeskyttelse er stadig en god ide selvom man har en forsikring

Selvom man er forsikret mod skader på ens udstyr, kan der gå lang tid før der kommer en afgørelse i forhold til at købe nyt udstyr. Og vigtigst af alt, der sker ikke personfarlige skader eller ulykker eller man mister værdifuld data, som ligger på ens udstyr. 

Som hovedregel siger man at hvis man har 5 x så meget værdi (som er tilsluttet ens forsyningsnet, fx computere, TV, hårde hvidevare osv.) som en transientbeskyttelse vil koste, kan det betale sig.  

Eksempel: Hvis en transientbeskytter koster 5.000 kr., skal boligens samlede udstyr på elinstallationen have en værdi på 25.000 krSå hvis du har for mere end 25.00 kr. af værdi på dit forsyningsnet, kan det betale sig.  

Forsirking kræver tit Transientbeskyttelse
Vi tilbyder også

El- og lysinstallationer

Vi tilbyder alle former for el- og lysinstallationer.

Læs mere her

EL-tjek

Vi tilbyder el-tjek / elsyn /eleftersyn.

Læs mere her

Intelligent lysstyring

Vi tilbyder intelligent lysstyring.

Læs mere her

 

El ladestandere

Vi tilbyder installation af el ladestandere.

Læs mere her

Dørtelefoni

Vi tilbyder installation af dørtelefoni

Læs mere her

El-tavler og sikkerhed

Vi tilbyder installation af el-tavler og sikkerhed.

Læs mere her 

IT-installationer

Vi tilbyder IT-installationer.

Læs mere her

Andre former for el service

Vi tilbyder også andre former for el services.

Læs mere her