El-tjek af din bolig

Lyders & Svend G. A/S

Undgå ubehagelige overraskelser med et el-tjek

Mange danskere har ulovlige eller farlige installationer i deres hjem uden at vide det. Især i huse og lejligheder af ældre dato ser vi en klar tendens. Når du står over for at skulle købe en ny bolig, gør du derfor klogt i at få lavet et el-tjek.  

Når du får en autoriseret el-installatør som os til at kontrollere alle elinstallationer i boligen, som du er ved at købe, sikrer du dig mod farlige eller ulovlige elinstallationer. Får du ikke lavet et el-tjek, inden du skriver under på papirerne og overtager din nye bolig, kan det komme til at koste dig dyrt senere hen. Så er det nemlig dig, der hænger på dem – også selvom du ikke har haft noget med de ulovlige elinstallationer at gøre. 

El tavler og el sikkerhed
Gnistbeskyttelse beskytter ejendommen mod brand

Lovkrav om udførelse af eleftersyn/el-tjek

Et el-tjek er også det vi kalder et eleftersyn, som oftest bruges i forbindelse med salg af en ejendom, hvor der udarbejdes en elinstallationsrapport, som er en del af huseftersynsordningen.  Hvis man ønsker en ejerskifteforsikring, kræver det et eleftersyn.

Læs mere om eleftersyn her

El tjek ved gamle ejendomme

Det kan også være, at du sidder i en gammel ejendom og ikke har planer om at flytte, men blot ønsker, at der er styr på sikkerheden i dit hjem, det kunne fx være udskiftning af eltavle, målere, HPFI sikring, eller andet el-materiel.  

Vi udfører op til 200 el-tjek om året

Hos Lyders & Svend G. laver vi op til 200 el-tjek om året, og ved præcis hvad vi skal kigge efter, både i de gamle bygninger, men også de nyere.  

Vi kommer ud og tager stikprøver af diverse elinstallationer, dokumenterer fejl og gennemgår rapporten på stedet. Derefter sender vi endelig rapport inden for 48 timer med udbedring af fejl og mangler, samt prisen for dette. 

Ved et eleftersyn gennemgår vi bl.a.  

  • Eltavler 
  • Fejlstrømsafbrydere 
  • Materiel bag afbrydere, stikkontakter og lampeudtag 
  • Lavvoltsinstallationer 
  • Elinstallationens dimensionering 
  • Beskyttelse mod direkte og indirekte berøring med spændingsførende dele. 
El tjek ved ejer- eller andelslejlighed

El tjek ved ejer- eller andelslejlighed

Der er ikke lovkrav om el-tjek ved ejer- eller andelsboliger, men det ses oftest, at der stilles et krav om el-tjek fra boligforeningens side af, dette vil fremgå af andelsforeningen vedtægter.  

Men det er altid en god ide at sikre sig, at elinstallationer er i orden, uanset om der er lovkrav eller ej. For det er dig, som ejer, der hænger på den, hvis der er ulovlige installationer.  

Elsyn til leje eller andelsbolig  

Et elsyn er en gennemgang af de elektriske installationer i en bolig, typisk en leje- eller andelsbolig. Et elsyn må ikke forveksles med et eleftersyn, som ovenstående, hvor der udarbejdes en elinstallationsrapport. Et elsyn er typisk, når en lejer flytter ud af en lejebolig 

Læs mere om elsyn til leje- eller andelsbolig her

Vi tilbyder også

El- og lysinstallationer

Vi tilbyder alle former for el- og lysinstallationer.

Læs mere her

EL-tjek

Vi tilbyder el-tjek / elsyn /eleftersyn.

Læs mere her

Intelligent lysstyring

Vi tilbyder intelligent lysstyring.

Læs mere her

 

El ladestandere

Vi tilbyder installation af el ladestandere.

Læs mere her

Dørtelefoni

Vi tilbyder installation af dørtelefoni

Læs mere her

El-tavler og sikkerhed

Vi tilbyder installation af el-tavler og sikkerhed.

Læs mere her 

IT-installationer

Vi tilbyder IT-installationer.

Læs mere her

Andre former for el service

Vi tilbyder også andre former for el services.

Læs mere her